Lituoto plokštelinio šilumokaičio gamybos technologija ir charakteristikos

- 2021-11-15-

Gamybos technologija ir charakteristikoslituotas plokštelinis šilumokaitis
Lituotas plokštelinis šilumokaitis gali labai sumažinti užsikimšimą ir labai pailginti proceso veikimo laiką. Tai plačių tarpų, plokščių raštų ir lygių angų tarp plokščių dizainas, kad pluoštas ir dalelės būtų lengviau tekėti. Jis atgauna daugiau šilumos ir sumažina energijos sąnaudas. Tai šilumokaitis su didesniu šilumos atgavimo koeficientu.
Dėl atvirkštinio srauto,lituotas plokštelinis šilumokaitisgali pašildyti šaltą srautą iki temperatūros, artimos įeinančiam šilumos srautui, taip atgaunant daugiau energijos. Galima naudoti šilumos energiją, kuri anksčiau buvo laikoma nenaudinga. Tokiu būdu galima sumažinti garo sąnaudas, o garo perteklių panaudoti elektros gamybai. Didesnis šilumos atgavimas, jo veikimo laikas reikalauja mažiau vietos, o dėl didelio šiluminio naudingumo tarpo jis kompaktiškas. Lyginant su apvalkalo ir vamzdelio šilumokaičiu, lituotas plokštelinis šilumokaitis užima tik 20% grindų ploto, o svoris yra apie 80% lengvesnis, kai užpildoma proceso terpė. Plačiajuostis ryšys padidina veikimo laiką, pailgina priežiūros intervalus ir sumažina dujotiekio užsikimšimo gedimų skaičių. Naudojant pluoštinę terpę, reguliarus atgalinis praplovimas leidžia plokštelinį šilumokaitį naudoti ilgiau.
Norint išvalyti šilumokaičio viduje esančius nešvarumus, CIP įranga paprastai naudojama reguliariam valymui, o valymo priemonė nuplaunama per įrenginį, kai įranga išjungiama. Mažas plataus juostos tarpo sulaikymo tūris sumažina cheminių medžiagų ir vandens sąnaudas bei sutrumpina valymo laiką. Thelituotas plokštelinis šilumokaitisatgauna šilumą iš dviejų proceso srautų ir naudoja ją sumaišytoms sultims pašildyti. Po transformacijos garo sąnaudos sumažėjo 40-50%, o garo perteklių taip pat galima panaudoti elektros gamybai.
lituotas plokštelinis šilumokaitis